Bilde av sinkanoder

Redusert kapasitet under ferieavvikling

Vi vil ha noe begrenset kapasitet under ferieavvikling i uke 29, 30 og 31.

Julehilsen og åpningstider

Manoda ansatte

Ny eier av MANODA

Hilde og Kenneth tar hverandre i hendene

MANODA har fått ny daglig leder

MANODA har fått ny daglig leder

MANODA flytter til nye lokaler i Harstad

MANODA flytter til nye lokaler i Harstad i løpet av 2018.

Om MANODA

MANODA mottar ordre fra TechnipFMC – milepæl for selskapet

MANODA har de siste årene jobbet strategisk for å komme i posisjon for leveranser til olje- og gassmarkedet. Avtalen med TechnipFMC om en prøveleveranse av offeranoder er en viktig milepæl i dette arbeidet.

IA prisen 2017

Vi vant IA pris i Sør-Troms

MANODA var 1 av 3 nominerte til årets IA pris i Sør-Troms og i dag kunne vi med stor stolthet motta prisen som vinner av årets IA bedrift.

Næringsministeren på besøk hos Manoda

Næringsministeren besøker MANODA

Onsdag 30/8 fikk vi storfint besøk av Næringsminister Monica Mæland og andre representanter fra Næring- og fiskeridepartementet her på MANODA. Ministeren var i Harstad i forbindelse med PETRO 2017 konferansen og tok seg tid til å besøke en lokal bedrift med vekstambisjoner.

Bilde av sanform thruster anode

MANODA ble intervjuet av nettavisen E24

Daglig leder Hilde Svenning i MANODA ble intervjuet av nettavisen E24 27. august. Nettavisen setter fokus på hvordan bedrifter ser på fremtiden innen olje- og gassnæringen. Sammen med representanter for selskapene CCB Mongstad, Momek Group og Roxel Group, har Svenning uttalt seg om selskapenes satsninger.

MANODAs daglige leder holder innlegg på Sivakonferansen 2017

MANODAs daglige leder holder innlegg på Sivakonferansen 2017 i Trondheim 9. mai. Årets konferanse handler om hvordan næringslivet og den nye industrien påvirkes av teknologiske, geografiske og økonomiske grenser i bevegelse. Forskning og utvikling redefinerer hva som er mulig. Det pågår en politisk debatt om hvordan Norge skal løfte seg som industrinasjon i tiden framover og hva gjør dette med rammevilkårene til norske bedrifter? Er vi rustet til å manøvrere i raskt skiftende landskap eller bygger vi nye veier etter gamle kart?